FacebookInstagram
Provera
AUTENTIFICARE FAVORITE COSUL MEU
Despre noi   /   Suport clienti   /   Blog
FacebookInstagram

Găinușele nestresate ne dau ouă sănătoase

Găinușă fericită de la ferma Provera
24-07-2020

Scoase la iarbă verde, puicuÈ›ele noastre nu mănâncă doar ierburi. De fapt, acestea reprezintă doar o mică parte din dieta lor hrănitoare. GăinuÈ™ele nestresate vor mânca - direct de la sursă, proaspete È™i bogate în nutrienÈ›i - muuulte insecte, vegetaÈ›ie È™i seminÈ›e.

𝐋𝐈𝐓𝐄𝐑𝐀𝐋𝐌𝐄𝐍𝐓𝐄, 𝐏𝐔𝐈𝐂𝐔𝐓̦𝐄𝐋𝐄 𝐓𝐀̂𝐍𝐉𝐄𝐒𝐂 𝐃𝐔𝐏𝐀̆ 𝐌𝐄𝐓𝐈𝐎𝐍𝐈𝐍𝐀̆.

🐔 Dintre cei 21 de aminoacizi folosiÈ›i de corp în fabricarea proteinelor, unii sunt numiÈ›i esenÈ›iali È™i asta pentru că sunt extrem de necesari în dietă, dar nu pot fi sintetizaÈ›i de către organism. Un astfel de aminoacid esenÈ›ial pentru găinuÈ™ele noastre este metionina. Când găinuÈ™ele se hrănesc în mod natural, obÈ›in metionină din consumul de insecte, chiar mai mult decât necesarul lor zilnic.

(Dacă ați observat vreodată că unele păsări de curte se ciugulesc sau chiar prezintă semne de canibalism, aceste lucruri reprezintă dovada unei deficiențe de metionină.)

🐔 Puii, fie că sunt crescuÈ›i pentru carne, fie că sunt crescuÈ›i pentru ouă, au nevoie să îsi îndeplinească un necesar minim de proteine, vitamine È™i minerale, pentru a rămâne sănătoÈ™i .

În absenÈ›a vitaminelor B È™i D , păsările de curte se vor îmbolnăvi. Lăsate să consume în voie insecte, „fetele” noastre vor primi doza zilnică de vitamina B, de care au aÈ™a de mare nevoie, căci insectele nu conÈ›in doar metionină, ci È™i mai multe tipuri de vitamina B.

🐔 PuicuÈ›ele crescute în libertate au parte zilnic de o baie de lumină solară binefăcătoare. La fel ca la oameni, È™i corpul păsărilor de curte produce vitamina D atunci când este expus la soare.

Și, tot asemenea oamenilor, este de preferat ca toÈ›i nutrienÈ›ii din dieta animalelor să fie din surse cât mai "curate", naturale... proaspete.

#gaininestresateouasanatoase 🥚🥚🥚

Andreea de la Provera

PRODUCATORI
   
Info & Comenzi
+40 737 023 442
Adresa
Comuna Giulvăz, sat Giulvăz nr. 143/C/1, jud. Timiș
Copyright © 2024 PROVERA
Web design by Royalty