FacebookInstagram
Provera
AUTENTIFICARE FAVORITE COSUL MEU
Despre noi   /   Suport clienti   /   Blog
FacebookInstagram

Ce am mai aflat despre vinete

vinete bio proverabio
09-09-2020

Despre vinete am găsit câteva lucruri interesante, ba chiar surprinzătoare de spus È™i am decis să încep chiar cu acestea micul nostru „Tratat despre vinete”.

🍆 Nu È™tiu dacă pofta cu care mâncăm de fiecare dată, toÈ›i cei din casă, salata de vinete îÈ™i găseÈ™te explicaÈ›ia în rândurile ce urmează, însă sigur este faptul că seminÈ›ele de vinete conÈ›in nicotină, iar vinetele au cea mai mare concentraÈ›ie de nicotină dintre toate plantele. Nicotina este cea care conferă vinetelor acea aromă caracteristică amară, dar nu e cazul să vă faceÈ›i griji prea multe, deoarece 9 kilograme de vinete conÈ›in nicotină abia cât o È›igară.

🍆 Iar dacă acest lucru nu a stârnit niciun fel de reacÈ›ie în voi, ce părere aveÈ›i de faptul că, în regiunea Napoli, italienii fac un desert surprinzător: vinete cu ciocolată! Acest melanzane al cioccolato reprezintă felii subÈ›iri de vinete prăjite, trase printr-un amestec de zahăr È™i scorÈ›isoară, garnisite cu ganache de ciocolată, uneori amestecate cu ricotta sau mascarpone. Mamma Mia?!?

🍆 Originare, se pare, în India, unde continuă să crească în sălbăticie, vinetele reprezintă un element esenÈ›ial în bucătăriile din întreaga regiune mediteraneană, figurând proeminent în feluri de mâncare clasice, precum musacaua greacă, parmigiana de vinete italiană sau baba ganoush-ul din Orientul Mijlociu.

🍆Dar sunt consumate frecvent coapte la grătar, prăjite sau fierte, umplute sau combinate cu carne È™i alte legume, ca garnitură sau în mâncăruri principale.

Ele sunt adesea folosite ca înlocuitor pentru carne în dieta vegetariană datorită texturii È™i gustului specific al pulpei sale.

🍆Atunci când reÈ›eta o permite, nu înlăturaÈ›i coaja vinetelor, căci aici se găseÈ™te cel mai mare conÈ›inut de nutrienÈ›i. Stratul de suprafață al celei mai căutate legume de la ferma noastră conÈ›ine un fitonutrient numit nasunin, un puternic antioxidant, care ajută la repararea celulelor deteriorate. Efectele sale benefice asupra celulelor creierului au fost, de asemenea, demonstrate.

🍆Nu e de neglijat nici senzaÈ›ia de saÈ›ietate pe care vinetele o oferă corpului, alături de o cantitate foarte mare de apă È™i fibre. Argumente puternice pentru cei ce urmăresc să scadă în greutate (dacă nu se face abuz de ulei, la prepararea lor, evident), nu-i asa?

🍆Pe lângă faptul de a fi o sursă foarte bună de fibre dietetice, vinetele au un conÈ›inut ridicat de vitamina B1, cupru, mangan, vitamina B6, niacină, potasiu, folaÈ›i È™i vitamina K.

🍆Și toate acestea fiind spuse, nu credeÈ›i că ar fi păcat să nu aducem încă un mare benefiu consumului de vinete, pe lângă cele mai sus menÈ›ionate, È™i anume acela de a ne bucura de vinete cultivate responsabil, având mereu în vedere sănătatea, atât a noastră, cât È™i a naturii?

🍆Exact asta facem la ferma Provera - cultivăm în regim ecologic È™i în viitorul nu foarte îndepărtat vom avea È™i certificarea care să ateste acest lucru.

P.S. Suntem foarte încântaÈ›i de feedback-urile multe È™i pozitive primite de la clienÈ›ii noÈ™tri, care laudă tare gustul vinetelor noastre.

Pe data viitoare!

Andreea de la Provera

PRODUCATORI
   
Info & Comenzi
+40 737 023 442
Adresa
Comuna Giulvăz, sat Giulvăz nr. 143/C/1, jud. Timiș
Copyright © 2024 PROVERA
Web design by Royalty