Migdala este un aliment deosebit de sănătos. Oferă beneficii deosebite pentru controlul glicemiei, al colesterolului (reduce colesterolul rău – LDL ÅŸi creÅŸte colesterolul bun -HDL), al grăsimilor din sânge, reduce inflamaÅ£ia, reduce nivelul leziunilor oxidative la nivel de ADN, reduce riscul de boală cardiovasculară ÅŸi sindrom metabolic, reduce mortalitatea.
100 de grame de migdale crude conÅ£in 580kcal, 20g de carbohidraÅ£i, din care doar 5g sunt zaharuri iar 12g sunt fibre, 51g de grăsimi, din care 4g saturate, 32g mononesaturate ÅŸi 12 grame polinesaturate ÅŸi 22 de grame de proteine de calitate bună. Pe langă aceÅŸti macronutrienÅ£i, există ÅŸi vitamine ÅŸi minerale în doze bune. Astfel, vitamina B1 0,24mg -18% din Doza Zilnică Recomadată (DZR), B2 0,8mg - 53% din DZR, Niacină 4mg - 27% din DZR, acid pantotenic B5 0,3mg - 6% din DZR, B6 0,13mg - 10% din DZR, acid folic 29 μg - 7% din DZR, Calciu 248 mg - 25% din DZR, Fier 4mg - 32% din DZR, Magneziu 275 mg - 74% din DZR, Fosfor 475mg - 68% din DZR, Zinc 3mg - 30% din DZR. Din nefericire, nu au deloc vitamina C. (1)
Practic, o masă din 100 de grame de migdale crude poate fi cu succes socotită un supliment deosebit de benefic, mai ales pentru cei care efectuează efort fizic. Ele furnizează grăsimi şi proteine de bună calitate, o cantitate mare de fibre vegetale ce previn constipaţia, dar şi o gamă relativ largă de vitamine şi minerale.
Produs certificat bio.
Valori nutritionale/100g:
Energie: 590 kcal
Grasimi: 49.7 g din care saturate: 3.7g
Carbohidrati: 7.4 g din care zaharuri: 3.9g
Fibre: 14.3g
Proteine: 21g
Saruri: 0.03g
Tara de origine: Spania